Hoewel bijna iedereen het liefst nominaal wil studeren, is dit zeker geen must voor je carrière later. Jezelf ontwikkelen is soms zelfs belangrijker dan je studie zo snel mogelijk afronden.

Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om een (half)jaar ertussenuit te gaan of net wat langer wachten met de start van je master. Zo kan je gaan reizen naar verre oorden, werkervaring opdoen of in het buitenland gaan studeren. Mocht je dit niet zo trekken, kun je natuurlijk ook vrijwilligerswerk doen; een jaar assessor worden of een bestuursjaar doen.

Om je te inspireren en te enthousiasmeren over een alternatief studieverloop, heeft SOOS wat interessante verhalen en ervaringen bij elkaar verzameld. Lees snel verder!

Jessica – Afrikaanse Avonturen

Ik had geen geld voor een lange backpackreis zoals veel vrienden doen, ik had geen tijd voor een stage in het buitenland en ik heb heimwee dus lang wegblijven zat er sowieso al niet in. …

Noré – Reizen tot het geld op is

Na het afronden van mijn bachelor heb ik besloten een tussenjaar te nemen. Ik wist niet goed wat ik wilde met mijn studie en het leek mij heel tof om te gaan reizen en wat …