Wistjedat

Wistjedat

Van een jaartje SOOS steek je een hoop nieuwe dingen op die je leven op de universiteit een stuk makkelijker kunnen maken. Deze kennis willen we natuurlijk graag met jullie delen. Daarom hebben wij een verzameling gemaakt van de belangrijkste “wistjedatjes” en niet-zo-algemeen-bekende lifehacks.

– Wist je dat de RU een eigen VPN heeft die je gewoon kunt gebruiken? Ga naar vpn.ru.nl en download daar de VPN. Deze kun je overal gebruiken voor een veilige verbinding.

– Wist je dat je thuis gewoon bij alle bestanden kunt die je hebt opgeslagen op een universiteitscomputer? Ga naar webdisk.ru.nl en log in. (gebruik wel even de VPN hiervoor) Zo hoef je nooit meer je eigen inbox vol te laden met mails naar jezelf…

– Wist je dat je bij SOOS altijd terecht kunt met je Wi-Fi problemen, maar ook zelf er iets aan kunt doen? De RU heeft namelijk een speciale tool hiervoor https://cloud.securew2.com/public/01747/eduroam/ en download de tool zodat hij vast op je laptop staat. Als je dan problemen hebt kun je er snel iets aan doen. Lukt het dan nog niet, kom dan vooral naar het SOOS.

– Wist je dat je op zowel op de uni als thuis toegang hebt tot veel meer wetenschappelijke artikelen dan je denkt? Hoe irritant is het als je thuis een artikel wilt lezen, maar je krijgt een melding dat je moet betalen voor toegang?! Geen nood: gebruik gewoon RUquest catalogus om je artikel terug te vinden. Log in via https://ru.on.worldcat.org/, typ je zoekterm druk op zoeken. Zolang je ingelogd bent met een geldig s-nummer kun je vrijwel alles wat je nodig hebt op deze manier gratis inzien

Leave a Reply