Wij zijn de Ko-Raad, bestaande uit 5 enthousiaste bestuursleden, die zich inzetten voor alle coassistenten van onze faculteit,

Voorzitter: Eline Ansinger
Secretaris: Tom Wal
Penningmeester: Ella Lubberdink
Bestuurslid PR & Extern: Lotte Broersma
Bestuurslid Algemeen & Status Co: Femke van der Stroom

Wij zetten ons in voor de kwaliteit van ons onderwijs. Dit doen wij onder andere door eens per maand een ALV te organiseren, waarbij uit elke cogroep een vertegenwoordiger aanwezig is. Met elkaar bespreken we daar de afgelopen coschappen; wat er goed ging, maar zeker ook wat beter kan. De verbeterpunten pakken wij op, samen met het OMT-2 (Onderwijs management team voor de master van geneeskunde) en de studentassessor. Op deze manier proberen wij het onderwijs en de coschappen zo goed en leuk te maken als mogelijk.

Dat is niet het enige wat wij doen. Ook op landelijk niveau zijn wij actief. Zo vertegenwoordigen we onze faculteit bij het Interfacultair Medisch Studentenoverleg (IMS). Hier komen wij met de bestuursleden van de verschillende co-raden samen om ideeën op te doen en om gemeenschappelijke thema’s (zoals de stagevergoeding) aan te pakken.

Daarnaast organiseert de Ko-Raad verschillende activiteiten. Zo organiseren wij iedere maand een andere cursus, die zowel medisch als niet-medisch kan zijn. Denk hierbij aan een cursus labwaarden interpreteren, maar ook een cursus ‘ werken buiten het ziekenhuis’. Ook organiseren wij jaarlijks een speeddate-evenement. Hier heb je de kans om een specialist of arts in opleiding het hemd van het lijf te vragen over dát specialisme waar je meer over wil weten. Tenslotte organiseren wij ieder jaar met de MFVN Commissie voor Stagelopers en Coassistenten (CoStaCie) de ‘coschap van het jaar verkiezing’, waarbij door de studenten van ieder kerncoschap een ziekenhuis tot beste wordt gekroond. Tenslotte is één van onze bestuursleden actief bij de StatusCo, het tijdschrift voor en door Nijmeegse coassistenten.

Contact:
Heb je vragen of opmerkingen over je coschappen of de Ko-Raad in het algemeen, stuur dan gerust een mailtje naar koraad@gmail.com of kijk op www.ko-raad.nl.