↑ Return to Wachttijd coschappen

Marloes Maatkamp – Taalcursus in Spanje als voorbereiding Tropico

Beschrijf je dagelijkse werkzaamheden.
Dagelijkse werkzaamheden: van 9.30 uur tot 13.00 uur les, mogelijk kun je hier nog een uur extra bijboeken tegen betaling. De lessen vinden plaats in kleine groepen (meestal 5-10 mensen) met een docent(e) die in principe geen Engels spreekt, zodat je gedwongen wordt vanaf het begin Spaans te spreken. In de middag waren er vaak wat kleine zelfstudie/schrijfopdrachten en verder werden we aangemoedigd zoveel mogelijk het Spaans te oefenen in de praktijk! Dus: tapas eten en gezellig ‘s avonds de kroeg in met je klas/huisgenoten. Verder werden er vanuit de taalschool veel dingen georganiseerd waar je tegen een kleine betaling aan deel kon nemen, denk hierbij aan salsa danslessen, kookles, tapastour of in het weekend naar een voetbalwedstrijd van Real Madrid of een weekend excursie naar andere steden in de buurt.

Hoe heb je het geregeld?
Hoe heb ik het geregeld: Via internet, bij de taalschool zelf heb ik het geboekt (Mester in Salamanca, in april ga ik naar Malaga bij Lingua schools). Vooral in Salamanca zitten veel taalscholen, die allemaal ongeveer hetzelfde programma bieden. Je kunt tot een paar weken van te voren boeken en je kunt al gaan vanaf 1 week! Dus ook voor mensen die geen gigantische wachttijd hebben is het leuk om te doen.

Kost het veel moeite om dit te regelen? (vb. stellen ze eisen qua cijfers, niveau Engels/Spaans, sollicitatieprocedure?)
Het is makkelijk om te regelen, er worden geen eisen gesteld. Wel maak je minimaal een week voor vertrek een toets om je niveau te bepalen, zodat je in de juiste klas geplaatst wordt.

Hoe lang van te voren moet je het geregeld hebben om dit te kunnen doen?
Zie vraag twee, tot een paar weken van te voren te regelen. Goed om te weten: je boekt bij je lessenpakket ook een kamer in een appartement (deel je met andere studenten) of een kamer in een Spaans gastgezin.

Wat heb je allemaal geleerd van het studeren in het buitenland?
Het is een super ervaring waarbij je een erg steile leercurve hebt. In Salamanca, waar ik zat, spreekt eigenlijk niemand Engels zodat je écht ervaart hoe lastig het is de taal niet te spreken en gedwongen bent 24/7 met Spaans bezig te zijn. Verder heb ik veel internationale vrienden gemaakt.

Wat heeft het voor een waarde voor de toekomst?
Waarde voor de toekomst: kan erg handig zijn als je, zoals ik, een keuze-coschap in een Spaanstalig land wil doen.

Wat zijn de kosten in tijd en geld om dit te kunnen doen?
Kosten en tijd: varieert sterk afhankelijk van accomodatie en taalschool. Ik ben twee maanden geweest, de kosten hiervoor waren ongeveer 1500 euro. Dit zijn 20 lessen per week, al het lesmateriaal plus een éénpersoonskamer in een appartement en volgens mij ook nog de vlucht. De prijzen zijn makkelijk op internet terug te vinden op de websites van de verschilldende taalscholen.