Noré – Reizen tot het geld op is

Na het afronden van mijn bachelor heb ik besloten een tussenjaar te nemen. Ik wist niet goed wat ik wilde met mijn studie en het leek mij heel tof om te gaan reizen en wat meer van de wereld te zien. In dit jaar heb ik eerst een half jaar gewerkt om het geld voor mijn reis bij elkaar te sparen. Vanaf maart tot en met eind juni ben ik naar meerdere landen afgereisd.

Ik ben begonnen in Sri Lanka, een klein eiland net onder India. Vervolgens ben ik afgereisd naar Sulawesi (Indonesië), een eiland waar nog maar weinig toeristen komen. De laatste 1.5 maand heb ik doorgebracht op de Filipijnen, waar ik meer dan 6 verschillende eilanden heb bezocht. Elk land wat ik bezocht heb was anders, wat het reizen heel erg leuk maakte. Helaas had ik net te weinig geld gespaard om nog langer weg te blijven, waardoor ik na 4 maanden weer naar Nederland ben gevlogen. Mijn budget van ongeveer 4500 euro is er doorheen gevlogen, maar het was het zeker waard.

In dit tussenjaar heb ik veel nieuwe dingen mogen meemaken en mensen mogen ontmoeten. Ik had zo veel vrijheid, omdat ik precies kon doen wat ik wilde en er geen verplichtingen waren. Na dit jaar weet ik nog steeds niet goed wat ik wil met mijn studie, maar ik heb nieuwe energie gekregen om weer te beginnen met studeren en te zien wat er op mijn pad komt!