Jessica – Afrikaanse Avonturen

Ik had geen geld voor een lange backpackreis zoals veel vrienden doen, ik had geen tijd voor een stage in het buitenland en ik heb heimwee dus lang wegblijven zat er sowieso al niet in. Toch heb ik in mijn tussenjaar een onvergetelijke reis gemaakt! Samen met een vriendin heb ik een rondreis gemaakt door Afrika. We begonnen in Zuid-Afrika (

Kaapstad), reisden via de westkust naar Namibië, om vanaf daar door Botswana naar Zimbabwe te gaan waar we eindigden aan de grens bij de Victoria Falls.

In alle landen die we bezochten was prachtige natuur te zien. We hebben ontzettend veel wilde dieren (natuurlijk the big 5) gezien in de nationale parken (Etosha National Park en Chobe in Botswana). Ik heb geleerd dat er ook een ugly 5 is (en ja, ze zijn echt lelijk..), we hebben met bushman gewandeld en we hebben

ontzettend toffe mensen leren kennen op onze reis. In de woestijnen van Namibië hebben we uiteraard de Dead Vlei en Dune 45 bezocht en beklommen (naar beneden rennen vanaf die duinen geeft je overigens het ultieme gevoel van vrijheid) en in de Okavango Delta hebben we tussen de wilde dieren geslapen.

Met een budget van ongeveer €2500,- hebben we deze 23-daagse reis kunnen maken. Dat lijkt ten opzichte van bestemmingen in Azië etc. erg duur, maar helaas is vliegen naar Afrika niet erg goedkoop en ook het eten en drinken daar is toch nog verassend duur. Bovendien heb ik ook wat extra toffe dingen gedaan, juist omdat ik daar door een relatief korte reis nog geld voor over had. Zo zijn we in een mini-vliegtuig de Okavango Delta over gevlogen en hebben we extra jeep safari’s gedaan in de nationale parken die we bezochten.

Al met al heb ik ontzettend kunnen genieten van deze reis, juist omdat het ook niet al te lang was. Een perfecte afsluiting van mijn tussenjaar zodat ik met positieve energie weer aan mijn coschappen kan beginnen!