Herinschrijving voor de derde jaars bachelor geneeskunde

Wanneer je in 2018-2019 opnieuw als student ingeschreven wilt worden aan de RU  handel dan als volgt:

Situatie 1
Weet je zeker dat je niet in dit studiejaar je bachelor NIET haalt: doe via Studielink een herinschrijving voor de bachelor 2018-2019.

Het is aan te raden je studievertraging te bespreken met de studieadviseur. Neem voor de planning van je nog openstaande bachelor vakken contact op met een van de studieadviseurs van de bachelor.

Situatie 2
Als je je bachelor behaald hebt en vanaf september 2018 in elk geval NIET  direct verder gaat met je master geneeskunde (wetenschappelijke stage of coschappen): negeer de verzoeken van Studielink en doe geen herinschrijving voor 2018-2019.

Zodra je gaat starten met de master zorg je ervoor dat je per de eerste van de maand waarin je start met cko9voor of met CAIM ingeschreven bent voor de master geneeskunde. Haal bij het STIP een late instroomverklaring op als je je gaat inschrijven. Dit is mogelijk vanaf half september, zodra je bachelor diploma administratief door de RU verwerkt is.

Situatie 3
Als je je bachelor behaald hebt en vanaf september WEL direct verder gaat met je master: doe zowel een herinschrijving voor de bachelor als een inschrijving voor de master geneeskunde.

Zodra je bachelorexamen administratief door de RU verwekt is, vervalt je bachelor inschrijving automatisch en wordt dit omgezet naar de inschrijving op de master. Een late instroom verklaring is niet nodig

Situatie 4
Als je je bachelor nog niet behaald hebt, maar met herkansing in augustus nog wel kunt halen en je gaat in september zeker NIET aansluitend verder met de master (wetenschappelijke stage of coschappen) doe een herinschrijf verzoek voor de bachelor 2018-2019 . Haal je je je bachelor in augustus vervolgens wel en wil je NIET direct door met je master: trek je inschrijfverzoek bachelor weer in.

Als je helaas je bachelor niet haalt in augustus, kun je je master verzoek intrekken. Het is aan te raden je studievertraging te bespreken met de studieadviseur.  Neem voor de planning van  je nog openstaande bachelor vakken contact op met een van de studieadviseurs van de bachelor.

Situatie 5
Als je je bachelor nog niet behaald hebt, maar met herkansing in augustus nog wel kunt halen en je gaat aansluitend WEL door met de master geneeskunde:  doe een herinschrijf verzoek voor de bachelor 2018-2019 doe dan tegelijk met je bachelor herinschrijf verzoek een inschrijfverzoek voor de master geneeskunde. Zodra je bachelorexamen administratief door de RU verwerkt is, vervalt je bachelor inschrijving automatisch en wordt dit omgezet naar de inschrijving op de master. Een late instroomverklaring is niet nodig.

Als je helaas je bachelor niet haalt in augustus, kun je je master verzoek intrekken. Het is aan te raden je studievertraging te bespreken met de studieadviseur.  Neem voor de planning van  je nog openstaande bachelor vakken contact op met een van de studieadviseurs van de bachelor.

Voor iedereen geldt

LET OP! Als je vanaf september niet ingeschreven staat voor bachelor of master geneeskunde heb je geen toegang meer tot Osiris en de andere onderwijssystemen. Doe daarom een verzoek bij de Centrale Studentenadministratie van de RU ( Comeniuslaan 6 ) om toegang te blijven houden tot je studentenmail @student.ru.nl en Osiris in je wachttijd. Op deze manier blijven we voor elkaar bereikbaar en kun je ook je webdossier blijven raadplegen!

Wanneer je behoefte hebt aan persoonlijk advies, kun je bij de studieadviseurs terecht. Korte vragen liefst op een inloop spreekuur. Voor technische vragen rond Studielink en de inschrijving bij de RU en de financiële kant van de zaak: daarvoor kun je terecht bij de RU Dienst Studentenzaken Comeniuslaan 6 024-3612345