Studentbeurzen en -prijzen

Omdat studeren toch best wel hard werken is, en er niet altijd even veel aandacht wordt geschonken aan de hoeveel moeit en inzet die erin gestoken worden, zijn er allerlei prijzen te winnen voor oa stages en scripties. Ook zijn er voor sommige stages beurzen aan te vragen, om je een steuntje in de rug te geven.

 

Er komen weer een aantal te winnen prijzen en aan te vragen beurzen aan met een naderende deadline:

  • Jong Talent Prijzen: “De Hollandsche Maatschappij Prijzen voor Jong Talent worden jaarlijks toegekend ter bevordering van het wetenschappelijk onderwijs in de technische en exacte vakken. Deadline juni 2018
  • De Dr. Saal van Zwanenberg Onderzoeksprijzen: Drie prijzen van resp. 3.000, 2.000 en 1.000 euro), voor studenten die een onderzoeksverslag in de masterfase hebben geschreven op het terrein van de farmaceutische en/of medische wetenschappen waarbij het geneesmiddel centraal staat. Deadline juni 2018
  • KNAW Van Walreebeurs: Studenten geneeskunde die een wetenschappelijke presentatie op een buitenlands congres gaan geven, kunnen een aanvraag indienen voor een KNAW Van Walree beurs Deadline 1 juni 2018
  • Paul Sporken Prijs voor beste essay over gezondheidszorg en ethiek: De Paul Sporkenprijs geeft deze aankomende wetenschappers de kans hun master thesis of afstudeeronderzoek te presenteren als een artikel. Door Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek. Deadline juni 2018
  • Call for PhD proposals for master student: MSc students who have ambitions to perform their research as a PhD candidate are called to submit a research pre-proposal for 2019. Deadline oktober 2018